«Інститут є, – обводить рукою Віталій Сергійович. – А риса немає. І якийсь час на Херсонщині і околицях рис рости не буде». Так пропагандисти російського інтернет-видання «Деловая газета Взгляд» пишуть про зустріч з окупаційним директором Інституту рису в Антонівці Скадовського району віталієм алєксєєнком. Цій зустрічі у виданні присвятили великий матеріал «Богарные условия. Как херсонский НИИ риса бьется за урожай без воды».
Як «справжній вчений», алєксєєнко відразу запропонував пропагандистам при зустрічі… миску плову. «По-вченому» назвав рис «традиційним водохлібом», який «поїти тепер нема звідки: канали, які живили Херсонщину, обміліли до дна». Обміліли через підрив загарбниками Каховської ГЕС, звісно. Та роспропагандисти традиційно продовжують винуватити у цьому «українських терористів».
«Але ми тут не для того Росію чекали, щоб зараз руки опустити, – немов герой якоїсь билини, сказав гостям окупаційний директор. – Тим більше, скласти руки і на шию країні сісти».
«Рис – не коньяк, він довго лежати не буде», – видав черговий «афоризм» «вчений», і додав, що «як прийде час», дістане насіння з холодильника і розмножить. А замість рису, на інститутських полях посіяли озиму пшеницю. Хочуть «навчити її родитись у важких природних умовах». Хоча, зізнався «директор», у цих земель без зрошення є всі перспективи стати солончаками.
Там, де проходять прибічники рф, завжди катастрофа. У даному випадку, екологічна. Аби людство мало майбутнє, окупантів треба стерти з лиця землі.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!