Російські пропагандисти поширюють в мережі інформацію, що за 2023 рік інтерес до президента України Володимира Зеленського в інтернеті впав на 63%. Люди буцімто стали менше цікавитися не тільки профілями Зеленського в соцмережах, а й пов’язаним із президентом контентом, інтерес до якого впав нібито на 47%. Стверджуючи це, агітпроп поширює відео, що містить логотип американського онлайн-видання Politico, а інформація з відео базується начебто на звіті сервісу SocialBlade.

Насправді інформація про падіння інтересу до президента в інтернеті на 63% є неправдивою, пишуть фактчекери з проєкту StopFake. Така ж ситуація і з «падінням інтересу на 47%» до повʼязаного з Зеленським контентом. Politico ніколи не поширювало схожої інформації ні на своєму офіційному сайті, ні у своїх соціальних мережах. Про такі дані також не повідомляли й інші авторитетні ЗМІ. Інформація про стрімке падіння інтересу до Зеленського, як і саме фейкове відео з логотипом Politico, поширюється виключно в проросійських телеграм-каналах і групах у фейсбуці. З реальними даними сервісу SocialBlade щодо профілів президента в соціальних мережах можна ознайомитися на їхньому сайті. На платформі можна помітити, що кількість нових підписників на сторінках Зеленського, починаючи з липня 2022 року, тримається приблизно на одному рівні.

Пропагандисти поширили фейкову інформацію з метою створити картинку того, що Зеленський всіх вже дістав, тому іноземні ЗМІ «прагнуть менше говорити про Зе». Крім того, агітпроп намагається переконати українців у тому, що Захід вже втомився від війни в Україні, тому далі його військова підтримка буде тільки послаблюватися. Раніше ми спростовували інформацію, що Зеленський буцімто збирається «тікати» до США навесні 2024 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!