«У Скадовському окрузі поновлено роботу законсервованого радіопередавального центру, – повідомляє у Телеграм фейковий губернатор сальдо. – Тепер мовлення покриває весь Скадовськ. Запущено в ефір центральне телебачення і радіо, встановлено 130 комплектів супутникового телебачення «Русскій мір».

Однак встановлення останнього зовсім нічого не означає. Як вже писав NewDay ua, таке обладнання масово виходить з ладу. Окупаційна адміністрація Новоолексіївки, наприклад, навіть попросила громадян писати звернення на ремонт. Мовляв, ремонтувати будуть по мірі надходження звернень. Але днями та сама фейкова адміністрація повідомила, що ні ремонтувати вже встановлені системи супутникового обладнання, ні встановлювати нові ніхто не збирається: «Фінансування проекту безкоштовного встановлення поки немає. Ремонтні роботи не проводяться з цієї ж причини». У кого саме закінчились кошти, незрозуміло.

Схема, згідно розслідування «Реальної газети», діє так: кремль за бюджетні кошти купує супутникове обладнання у власника «Триколор ТВ» і «Русского міра» андрєя ткаченка, а він за це транслює канали лише з путінською пропагандою. За встановлення і ремонт, мабуть, також має платити держава. Якщо говорити про ткаченка, то у нього гроші точно не закінчились. Ще у 2020 році він володів $400 мільйонів і входив у рейтинг 200 найбагатших бізнесменів росії за версією Forbes. Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!