Пропагандисти повідомляють про продовження програми «Земський вчитель», яка мала закінчитись у 2024 році, до 2030 року. Відповідну заяву зробив російський фюрер путін.
За цією програмою, повідомляє у Телеграм окупаційна адміністрація Скадовського «муніципального округу», «педагоги, які присвятили себе навчанню дітей з віддалених населених пунктів, можуть отримати компенсаційну виплату у розмірі 1 мільйона рублів». Учасників програми обіцяють обирати за конкурсом. Переможець має підписати з сільською школою контракт, після чого «у якості заохочення» отримує 1 мільйон рублів». Прізвища тих, хто такі гроші вже отримав, невідомі.
Тим часом на самій росії, як повідомляє «Інформаційний спротив», у 75 регіонах розмір окладу вчителів менше так званого мроп (мінімального розміру оплати праці), який складає 19242 рублі. У 40 % регіонів оклади не перевищують половини мрот. В Карачаєво-Черкесії, Єврейському автономному окрузі, Вологодській області і Алтайському краї педагоги отримують менше 5 тисяч рублів.
На окупованій частині Херсонщини вчителі поки що отримують у рази більше. Але такий стан речей можна порівняти з риболовлею. Поки що їх, як рибу, «підгодовують», але скоро почнуть «брати на гачок». Хоча в деяких «муніципальних округах» це вже роблять, відмовляючись виплачувати зароблені колаборантами гроші.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!