З перших днів повномасштабної війни херсонці відкрито демонстрували свою непокору ворогу. Не зважаючи на небезпеку, виходили з прапорами на мітинги. Серед них – Олена Наумова. Вихователька дитсадка стала справжнім символом спротиву та героїзму. Під час окупації жінка змінила напрямок свого розважального блогу в TikTok, підтримуючи незламний Херсон. Олена розповідала про життя в окупованому місті, записувала патріотичні ролики та збирала сотні тисяч гривень на допомогу покинутим дітям та тим, хто не міг сам про себе подбати. 

Попри переслідування, блогерка не припиняла своєї діяльності. І цього не могли не помітити загарбники. Через 6 місяців від початку окупації жінку викрали й кинули на «підвал». Допитували з пакетом на голові, намагаючись витягнути інформацію про інших патріотів. Але тиск та погрози російських спецслужб не змінили позицію жінки. Проявивши надзвичайну мужність, вона надавала вигадані дані.
Через два тижні полону виховательку відпустили та обіцяли депортувати. За допомогою небайдужих херсонців жінка переховувалась та дочекалась деокупації рідного міста. 
З нагоди Дня Соборності Президент України Володимир Зеленський відзначив незламну Олену Наумову Орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!