Днями на Херсонщині побували так звані волонтери з так званого благодійного фонду «Добро и дело» з Кубані. Непрохані гості прозвітували про поїздку у Телеграм. Мовляв, доїхали аж до Голої Пристані, знайшли там «голову ради депутатів муніципального округу» генадія недялкова, а він показав дорогу на дачі.

«Після підриву Каховської ГЕС на колишніх дачах залишились жити люди, – написали «волонтери», – і у багатьох досі немає світла, і не вистачає генераторів, відповідно і елементарних зручностей, живуть у віддаленні, важко виїхати навіть у магазин». Виїхати у магазини часто і немає з чим, бо, як зізнаються самі росіяни, на дачах живуть переважно літні люди. І частина з них, тікаючи з затоплених росіянами домівок, не встигли забрати документи, тому не можуть отримати жодних виплат. Людям, яким вони скалічили життя, окупанти привезли «генератор, продукти, щось з одягу, гігієни. Вони, звичайно, дуже раділи і дякували». А ще, запевняють «волонтери», люди, які через війну залишились геть без нічого, «все одно вважають себе росіянами, продовжують вірити Росії і чекати покращень». Ну, і «сказали, що чекають виборів Президента, і, звичайно, голосуватимуть за Володимира Путіна».

Повірите у таке настільки ж важко, як і у добрі наміри «волонтерів». «Цього разу, за нашими мірками, привезли не такий вже великий об’єм допомоги», – зізнались непрохані гості з Кубані. Про те, до кого вони насправді приїжджали, написала окупаційна «Комсомольская правда». «Розвантажили фуру у комендатурі Херсонської області, – повідомили про краснодарських «волонтерів» пропагандисти. – Звідси гуманітарні вантажі поїдуть по військових підрозділах». У вантажах – «продукти, пічки-буржуйки, солдатські посилки і газета «Комсомольская правда». Пропаганда для окупантів важлива. На передовій – ще більше. А то, боронь боже, ще почнуть замислюватись, за що саме воюють. А так «газета» розповість їм, наприклад, історію про те, як «всиновлений американцями росіянин поїхав на Донбас Батьківщину захищати». Де росіянин знайшов на Донбасі свою батьківщину, незрозуміло. Для нормальних людей, але не для пропагандистів. «На Батьківщину нашу нападають, – пишуть вони у статті. – Її захищати треба. Це доля кожного чоловіка».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!