Під час окупації Херсона у захопленому приміщенні обласного главку поліції, а саме – в нефункціонуючому ізоляторі тимчасового тримання, російські окупанти облаштували катівню. Сюди привозили незаконно затриманих місцевих жителів. Слідчим вдалося встановити особи двох причетних до катувань – 33-річного військовослужбовця рф та 33-річного жителя Олешків.


Зокрема, поліцейським відомо, що у червні 2022 року в обласному центрі незаконно затримали 40-річного херсонця, одягли йому на голову мішок та привезли до будівлі ГУНП.
Чоловіка ув’язнили в непристосованій до тривалого перебування людей камері. Йому не давали їжі та води, били, погрожували вбивством та схиляли до співпраці з окупаційною владою.

Обом фігурантам було заочно повідомлено про підозру (ч. 2 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України). Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт затверджений обласною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Обвинуваченим загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!