Нарешті арештовані (торік наприкінці серпня) правоохоронцями кошти колаборанта сальдо почали надходити до державного бюджету. Про це повідомив голова Фонду держмайна України Віталій Коваль. І не тільки власні гроші зрадника сальдо, а й деяких підсанкційних російських олігархів та колаборантів уперше надійшли до скарбнички держави. Таких, як російський бізнесмен Дерипаска та колаборант ворон. Всього казна поповнилася на 32 мільйони гривень.

Щодо арештованих активів екс-мера і екс-нардепа України, а нині гауляйтера окупованої лівобережної частини Херсонщини сальдо, то їх набути він встиг чимало. За даними аналітиків платформи великих даних VKURSI, вдалося з’ясувати, яким саме майном він володів і який прибуток від нього мав. Зокрема, у зрадника на користь держави конфіскували автомобіль Volvo XC90 2020 року, три земельні ділянки, готель у Херсоні (3279,9 кв м), апартаменти у Ялті (304,2 кв м), два паркомісця і квартиру в Ореанді (135,1 кв м; Ялта), будівлю на три поверхи (2143,9 кв м), будинок (236,7 кв м) і квартиру (36,8 кв м) у Херсоні. Все це приносило сальдо мільйонні прибутки.

Крім цього, конфісковано і частину активів, які зрадник, з метою приховати свій майновий стан, оформив на свою колишню дружину та доньку. Бо саме вони були кінцевими бенефіціарами ПрАТ «Каштан» (гранітний кар’єр), ПрАТ «Дельта Сервіс» (транспортна компанія), ТОВ «Бебко-Авто» (мережа автосалонів та СТО), ТОВ «Конка» (організація відпочинку в Херсоні).

На сьогодні Фонд держмайна очікує на судове рішення, яке дозволить розпоряджатися стягнутими активами колаборанта сальдо. Частина його грошей і досі перебуває під арештом. Згодом їх мають скерувати на відбудову інфраструктури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!