«У тих населених пунктах, де через відсутність кадрів ми не можемо відкрити будинки культури, концертні, театральні майданчики, ці пересувні центри культури будуть просто у допомогу», – порадів на камеру пропагандистів колаборант євген максимов, якому окупанти довірили розвивати кінопропаганду в окупованому Генічеську.

Сказав він так про спеціальні машини з розкладною сценою. Таких машин, за словами максимова, «єдина росія» привезла на Херсонщину дві. Окупаційна адміністрація Скадовського «муніципального округу» прозвітувала про три. Пропагандисти з окупаційного телеканалу «Таврия» показали одну таку машину, яку залишили у Генічеську. Де інші одна чи дві, невідомо. Тай й чи є вони? Автоклуби, за словами пропагандистів, є «вантажними автомобілями високої прохідності з розкладною сценою, передовим світловим і звуковим обладнанням, а також автономним електричним генератором», які дадуть можливість дивитись не лише документальні і художні фільми виробництва фашистської росії, а й пропагандистські концерти.

З працівниками культури, які готові служити, у окупантів і дійсно не дуже добре складається. У Іванівській громаді Генічеського району, наприклад, яку росіяни називають «Іванівським муніципальним округом», вони досі не можуть закрити основні вакансії в окупаційному центрі культури і дозвілля. Культпрацівники не спокушаються навіть порівняно високими зарплатами, які їм пропонують. А розцінки наступні: методисту клубного закладу і культорганізатору окупанти пропонують по 45000 руб/міс, звукорежисеру, концертмейстеру і керівникам гуртків – по 50000 руб/міс, художньому керівнику – 60000 руб/міс. В окупаційний ЦКД потрібна навіть прибиральниця – їй готові платити 25000 руб/міс. Найнижчу зарплату пропонують тому, хто погодиться стати костюмером – 20000 рублів, але це за півставки.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!