Мордовія, повідомляє окупаційний телеграм-канал «Шефская помощь/Херсон», «у минулому році зібрала і передала у підшефний Каланчацький муніципальний округ більше 4,5 тисяч екземплярів художньої, наукової і дитячої літератури.

У збиранні брали участь жителі республіки, комерційні організації і представники влади». Цього року книжки каланчацьким читачам продовжує збирати національна бібліотека імені О.С. Пушкіна Мордовії і тамтешнє відділення «двіженія пєрвих». За словами пропагандистів, зібрано вже близько 1,5 тисяч книжок. Сусідню Чаплинку тим часом відвідали «шефи» з Рязанської області. Гауляйтерка лілія пуляєва разом з поплічниками приймала від них «чергову партію книг».

Як повідомила після того окупаційна адміністрація: «Губернатор Рязанської області Малков Павєл Вікторовіч цього разу особисто підбирав рідкісні і кращі книги для літературних поціновувачів. Це ексклюзивні видання з серій «Фантастика. Фентезі. Великі книги», «Магія. Фентезі», «Шедеври фантастики», «Кращі книги кращих авторів», «Бібліотека пригод», серед яких Кір Буличов, Брати Стругацькі, Джон Толкін, Алєксєй Пєхов та інші всім відомі автори відомих видань».

Але навіть такі цікаві книги школярів лівобережжя не цікавлять. По-перше, до читання їх ніхто не привчає. Бо не може – служити колаборантам подались, в основному, не обтяжені інтелектом особи. Одна з генічеських «вчительок», наприклад, розповідала на камеру пропагандистів про битву «під» Сталінградом, а «бібліотекарка» плуталась у найпростішій карті зоряного неба. Та й заходи в окупаційних бібліотеках проводять зовсім не дотичні до читання. Наприклад, у Костогризівській, Червоноподільській і Федорівській бібліотеках Каховського району колаборанти з дітьми днями відзначали… день народження вогнегасника!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!