«Він з’явився тут, на херсонському напрямку, на Різдво. За ці два місяці у ньому хрестились 114 бійців! 114 людей пізнали тут Бога і народились заново. Один офіцер прийняв хрещення просто перед нашим приїздом», – так топовий російський пропагандист (генеральний директор телеканалу «Спас» і ведучий «росія-1») боріс корчєвніков описує у своєму телеграм-каналі підземний храм, який він з делегацією попів відвідав.

Судячи з рівних рядів сосен біля хреста, розміщується культова споруда в Олешківських лісах (якщо це, звісно, взагалі не підмосков’я).
Причиною свого незаконного приїзду на Херсонщину роспропагандист назвав «велику хресну ходу», яку вони з «отцями Ігорєм, Алєксандром і Андрєєм» планують провести «вздовж всієї лінії бойового зіткнення». При цьому переконує, що з собою привіз «мощі святих воїнів Дмитра Солунського, Олександра Невського і Георгія Побідоносця».


Невідомі субстанції корчєвніков з попами привезли, за його зізнанням, аби перемогти. Через те, мабуть, що реальною зброєю це зробити не вдається. «У мене є таке відчуття, що прийде великий перелом у цій війні і самі святі воїни – не ми – захотіли прийти сюди і перемогти разом з російським солдатом», – написав пропагандист. Ну, це навряд чи!
До відома: боріс корчєвніков є не лише довіреною особою кандидата у президенти рф владіміра путіна на «виборах», які невдовзі відбудуться, а й «сином Ісуса Христа і Божої Матері». Принаймні так, пропагандист заявив в ефірі телеканалу «росія-1». На цьому каналі він нині веде пропагандистське шоу «Судьба человека», у якому переконує велику армію телеглядачів у правильності агресивного і людиноненависницького курсу свого кандидата. За цю пропаганду знаходиться під санкціями Євросоюзу, Швейцарії і України. Приїхав на окуповану частину Херсонщини, незважаючи на заборону в’їзду на територію України.

Важливим штрихом до портрета “героя” є його участь у пропагандистській передачі «соловйов live», де зі сльозами на очах і поряд з іконостасом він назвав росіян, які не бажають йти воювати в Україну, «сміттям» і «тліном».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!