CБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Херсонській області.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд територій та приміщень (у тому числі готельного типу) для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до обігу.

Результати перевірок будуть оприлюднені пізніше. Але вже сьогодні є беззаперечні фото- та відеодокази підтримки російських окупантів саме у цьому регіоні.

Так, настоятель Свято-Успенського кафедрального собору у Херсоні УПЦ (МП) — архимандрит Алексій (Федоров) був помічений у кремлівській залі під час оголошення незаконної анексії чотирьох українських областей. Сидів у перших рядах поруч з рамзаном кадировим та мером москви сергієм собяніним, в оточенні топових російських політиків.
Архімандрит вважається близьким до гауляйтера Херсонщини володимира сальдо. За даними місцевих партизан, саме в Свято-Успенському кафедральному соборі (одним із головних спонсорів якого вважається сальдо) Олексій «благословляв» його та інших колаборантів на проведення «референдумів» та допомогу росії.

Не приховував своїх симпатій та переконань і настоятель храму св. прав. Іоанна Кронштадського у смт. Білозерка Анатолій Корнєєв. Горе-отець всіляко підтримував окупаційну владу, брав участь у святкуванні дня прапора рф. Сюжет за участі священика-зрадника зняв колабораційний телеканал ВТВ плюс.

Оксана МАКСИМОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!