«Де б ви хотіли отримувати свіжі випуски газети «Надднепрянская правда»?» – спитали пропагандисти у своїх читачів у Телеграм. І запропонували на вибір купу варіантів: «у відділенні пошти, у продуктовому магазині, у сільській раді чи будівлі адміністрації, у лікарні, у відділеннях державних відомств, громадських приймальнях або МФЦ, на ринку, у будь-якому місці».

Насправді, можна було залишити лише один останній варіант, адже обидві окупаційні «правди» – «наддніпрянську» і «комсомольську» – роздають не лише у всіх вищевказаних місцях, а і просто на вулиці. Днями це робили, наприклад, на вулицях тимчасово окупованих Генічеська і Новотроїцького.

«Газети уважно і відповідально підходять до інформації, перевірки джерел, дорожать своєю репутацією і зв’язком з читачам», – нахабно бреше «Комсомольская правда». Чи є у цій заяві бодай відсоток правди, добре видно після ознайомлення з останніми номерами агіток. «Надднепрянская правда» майже три шпальти присвятила інтерв’ю путіна американському «журналісту». На першій сторінці вказано, що ця телеганьба набрала 1 мільярд переглядів і «ніколи в історії журналістики не було такого інтерв’ю». Та лише авторкою «підрахунків» є путінська пропагандистка маргаріта сімоньян, яка, як каже народне прислів’я, не брехне, то й не дихне.

На 9 сторінці путінську-карлсонівську маячню називають вже «інтерв’ю століття», на третій пишуть: «Ці слова змусили напружено припасти до моніторів і екранів півсвіту». Шляхом нескладних арифметичних дій приходимо до висновку: російські пропагандисти думають, що у світі живуть лише 2 мільярди людей, а не майже 8. Далі пройдемось лише по заголовках і підзаголовках: «Укровояки деморалізовані», «Конфлікт Зе і За», «Анджей Дуда не вірить в Україну», «Правда про Маріуполь на німецькому ТБ»…

Друга агітка друкує подібне. До речі, окупаційну «Комсомольскую правду» для окупованої частини Херсонщини, судячи з вихідних даних, друкують тепер у Мелітополі. «Надднепрянская правда» і далі видається у Сімферополі. Накладом 80 тисяч. Знову ж таки, якщо вірити вихідним даним на останній шпальті. Тим часом у Генічеську на вкраденому у Херсоні обладнання пропагандисти змогли надрукувати лише комікси про вкраденого там само єнота.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!