Гауляйтер Нової Каховки віталій гура після декількох днів відсутності світла у «муніципальному окрузі» таки сподобився розповісти про ситуацію. Щоправда, його почули лише пропагандисти окупаційного каналу «Херсонка.ру», на відміну від жителів міста і прилеглих населених пунктів. Бо, повторимось, там вже декілька днів немає електроенергії.
Ситуацію, що склалась, колаборант назвав «масовими перебоями у роботі систем електро-, тепло- і водозабезпечення». А ще «підтвердив, що трансформатори, які забезпечують округ електрикою, розбиті ударом ЗСУ». Хоча місцеві, яким все ж вдається вийти на зв’язок з правобережжям, вказують, що ніякого вибуху не чули, слідів його на трансформаторах також немає, є лише сліди пожежі, яка могла виникнути від перенапруги, наприклад.
Зрадник розповів на камеру, що для подачі води включають генератори. Набрати з кранів треба встигнути з 7.00 до 9.00 і з 17.00 до 19.00. А у Таврійську, Плодовому і Дніпрянах, буцімто, роздають технічну і бутильовану воду всім, хто потребує. Стосовно ж трансформаторів гура сказав, що моменти «усуватимуться у скорому… у скорому». Вийшло якось не дуже впевнено.
Тим часом в окупованій Горностаївці люди потерпають від холоду через неможливість придбати вугілля, а так зване «соціальне» дають не всім. Не отримали його і вчителі єдиної в «окрузі» окупаційної школи у Костянтинівці. Дійшло до того, що педагоги-зрадники звернулись до щасливчиків, яким все ж вдалось отримати «соціальне» вугілля: «Якщо воно вам не треба, продайте нам. Від адміністрації ми не отримали відповіді і підтримки у цьому питанні».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!