Після захоплення частини Херсонської області екскерівник нацпарку та депутат Генічеської міськради від ОПЗЖ пішов на співпрацю із загарбниками. Він добровільно обійняв посаду у незаконно створеній окупаційною владою установі та повністю сприяв передачі ворогу одного з найцінніших заповідників Півдня України.

За співпрацю та відданість ідеям «руського миру» чоловік був висунутий кандидатом на незаконних виборах від «єдиної росії», що проводилися на тимчасово окупованих територіях. Крім того, за даними слідства, ще у 2019 році очільник заповідника регулярно «закривав очі» на незаконне сінокосіння у заповідних зонах островів Куюк-Тук, Чурюк та Бірючий, що спричинило державі збитків на суму 726 тисяч гривень.
ДБР повідомило йому підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України); службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України); участі в проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!