Після захоплення обласного центру депутатка Херсонської облради підтримала російських загарбників та запропонувала їм свою допомогу. За особистої протекції сальдо колаборантку призначили очільницею так званого «управління охорони здоров’я» у складі окупаційної адміністрації рф. Фігурантка організовувала переобладнання захоплених лікарень під шпиталі для поранених окупантів.
Крім цього жінка займалася постачанням медпрепаратів для російських військ та окупаційних органів.
Для онспірації колаборантка обрала собі псевдонім, який використовувала під час «оформлення» до псевдоустанови та у подальшій підривній діяльності на користь рф.
Після звільнення Херсона фігурантка зашилась у місті, сподіваючись уникнути правосуддя, позиціонуючи себе «поза політикою». Через певний час жінка планувала втекти до окупованого Криму під вигаданим ім’ям. Але її викрили й затримали співробітники СБУ.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території).
Наразі депутатка перебуває під вартою. Їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!