За даними слідства, у червні 2022 року 54-річний фігурант добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. А саме погодився зайняти посаду “директора державного унітарного підприємства “Херсонський морський торговельний порт”.
Під час проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські також з’ясували, що наприкінці вересня 2022 року псевдодиректор у супроводі воєнізованої охорони прибув на територію «Херсонського комбінату хлібопродуктів». Військові РФ взяли порт під контроль. Фігуранту інкримінують виконанання незаконного розпорядження окупаційної влади щодо вивозення пшениці з Херсона. Загалом із території ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів» було вивезеном близько 3 тисяч тонн зерна ячменю врожаю 2021 року.
Дії «директора морпорту» були кваліфіковані за ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. Нині слідчі за погодженням із Херсонською окружною прокуратурою заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
Про це повідомила поліція Херсонщини.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!