Таку суму зібрали і передали захисникам України учасники і гості другого благодійного турніру “Херсонщини і Крим – це Україна” з міні-футболу у польському Вроцлаві.Він завершився перемогою команди “Andazit”, яка у фіналі не залишила жодних шансів “Edelwaiss” – 4:1.


“Про популярність цього турніру серед українських прихильників гри мільйонів, яких війна розкидала по всьому світу, свідчить такий красномовний факт: торік його учасниками були 8 команд, а тепер 17” – говорить один з організаторів цього спортивного заходу, керівник “Української футбольної ліги у Вроцлаві” Дмитро Федоренко.
“Прихильники футболу України приїхали на турнір з багатьох країн Європи: Чехії, Німеччини, Данії, Бельгії, Словаччини… – доповнює колегу голова Білозерському футбольної ліги Сергій Шевейко.- Цьому сприяв і той факт, що багато українських уболівальників приїхали до Вроцлава підтримати збірну команди країни у вирішальному матчі за путівку на Євро-24 зі збірною Ісландії”.

Що цікаво, до війни, за словами Шевейка , гравцям його команди і не тільки за гру доводилося платити гроші. А тепер вони їдуть добровільно за сотні кілометрів за свій кошт, аби зіграти на турнірі і фінансово підтримати наші славні ЗСУ. До слова, Херсонщину на турнірі у Вроцлаві представляють три команди: “Кристал”, “Крим” і білозерська “Іскра”. Щоб зіграти за “Кристал”, Олегу Овчинникову та братам – Леоніду і Данилу Помігаловим прийшлося добиратися відповідно з Німеччини і Данії.

А ось почесний гість турніру відомий футболіст київського “Динамо” заслужений майстер спорту Іван Яремчук приїхав сюди з Бельгії. На першому етапі команди утворили 4 групи та зустрілися між собою в одне коло. А потім по дві кращі продовжили боротьбу за перше місце у чвертьфіналі, півфіналі і фіналі. Херсонські “Кристал” і “Кrym” пробилися у півфінал.

Перші гідно чинили опір майбутньому чемпіону турніру, зігравши з ним в основний час унічию – 1:1. А по булітах сильнішим був “Andezit” – 2:0. “Krym” же поступився “срібному” призеру “Edelwaiss” – 1:4. “Іскра” посіла в групі лише третє місце, хоча стартувала з перемоги.

Учасників турніру тепло привітали генеральний консул України у Вроцлаві Юрій Токар, почесний гість Іван Яремчук, співорганізатори спортивного заходу Дмитро Федоренко і Михайло Онисько та засновниця Фонду об’єднаної підтримки IVROXEUSF Роксолана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!