Пізнав зловісну сутність «руського міра» на своєму гіркому досвіді ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський. Його оселю заледве не вщент розніс рашистський снаряд, випущений з протилежного берега Дніпра. Світлини із тим, що залишилося від його будинку, професор Співаковський виставив на своїй сторінці у соціальних мережах. Вони говорять самі за себе, тож додатково Олександр Володимирович події не коментує – це дуже особисте.

У ХДУ лише повідомили, що під час вибуху жоден з членів родини ректора, як і він сам, на щастя, не постраждав. Втім, наругу над житлом Олександра Співаковського загарбники коять уже не вперше. До того, ще в часи окупації, акуратний котедж Олександра Володимировича захопили собі під житло офіцери фсб. Тоді машину карателів у гаражі на присадибній ділянці  підірвали партизани, після чого фсбівці з чужої хати хутко вшилися. Однак у спокої господаря та його дім, як бачимо, не залишили.

І не можна сказати, що руйнування родинної оселі – суто особиста справа Олександра Співаковського. Свою біду Олександр Володимирович уповні розділив із бідою мільйонів українців та рідного міста, яке цілими кварталами стирають з лиця землі безжальні обстріли російських окупантів.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!