Природу не спинити, тому у Генічеську продовжують з’являтись на світ діточки. Сподіваємось, що наша перемога буде так скоро, що окупацію юні генічани запам’ятати не встигнуть. І все б нічого, але новонародженим не роблять потрібні щеплення. Від слова «зовсім».

З цією проблемою батьки немовлят навіть звертались до одного з заступників голови окупаційної адміністрації, а той, у свою чергу, переадресував питання самопроголошеному головлікарю А. Нєдорєзу – молодому хірургу і сину завідувача хірургічного відділення, з яким недавно трапився інсульт. Скоро вже й місяць мине, як тата і мами очікують на відповідь.

Тим часом генічеські лікарі, які погодились на співпрацю з ворогом, отримують… подвійну зарплатню. Так, окрім росії, заробітну плату їм чомусь платить Україна. Принаймні, у цьому запевняють «вдячні» пацієнти. Останніх у лікарів все менше, бо лікування в окупації доволі дороге. Навіть ковідні хворі віддають перевагу лікуванню вдома. Тим паче, що хвороба у цьому році протікає з набагато легшими симптомами, ніж у минулому.

Аби не бути голослівним стосовно дорогого лікування, наостанок наведу ціни на деякі медикаменти. Отже пластинка анальгіну у генічеській аптеці поблизу лікарні коштує 25 рублів, парацетамолу – так само, цитрамону – 30, корвалолу – 45, еналапрілу – 60, аскорбінової кислоти – 100, пігулок від кашлю – від 50 до 300, аналогу новірину – 420 рублів.

Ціни в аптеці виключно у рублях, але гривні ще, хоч і «зі скрипом», але приймають по курсу 1:1,25. Також варто додати, що навіть такі недешеві російські ліки не гарантують ні видужання, ні полегшення симптомів, оскільки дуже низької якості, а, можливо, навіть підроблені.

Борис ВИНОГРАДОВ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!