Доволі цікавий пост з’явився днями в окупантському telegram-каналі «Правильный Херсон». Адмін звинуватив адміністрацію генічеської школи № 3 у вимаганні грошей з батьків «на регулярной основе». У якості доказів навів повідомлення генічан-анонімів, чиї діти вчаться у цій школі. В одному класі від батьків вимагали 65 рублів на теку і особисту справу. В іншому за батьківські кошти треба було полагодити і заправити принтер. Третім пропонували купити у клас одноразові стаканчики для пиття.

Автор публікації запевнив, що у рф (до якої він чомусь відніс український Генічеськ) подібні побори заборонені, бо школи, буцімто, повністю фінансуються державою. Здирникам він пообіцяв звернення до прокуратури і кримінальну справу. Не забув, звичайно, плюнути і в Україну, де, мовляв, подібні справи – це норма. Вибачимо автору його хворі фантазії. Тим паче, що «на горіхи» він вже отримав. Та ще й від своїх!

Розбиратись зі скаргою взялись на іншому окупантському каналі «Секреты Геническа». Там школу назвали «одной из лучших», а повідомлення – «фейком», «сведением счетов» і «заказом». Вчителям-колаборантам порадили «не обращать внимания на эту дешевую проделку» і подякували за «смелость, что вышли на работу, а не так, как в других районах, где дети сидят дома».

Дуже хочеться зауважити, що керувала зрадниками зовсім не сміливість. Остання навпаки була і є у тих їхніх колег, хто відмовився співпрацювати з окупантами, хто пройшов через важкі моральні і фізичні страждання, але залишив окуповану територію і зараз живе на невеликі виплати, але з чистою совістю. Колаборантами ж керувало лише бажання збагатитись. Як і їхніми колегами з Каховки, яким господарі з росії заборгували зарплатню за листопад і грудень. І це не вигадки – сам гауляйтер Каховки павло філіпчук особисто у цьому зізнався на відео у Twitter .

Чи платять генічеським педагогам-перевертням, невідомо. Вони запевняють, що платять. Може, брешуть. Для чого? Хоча б для того, аби не здаватись більшими дурнями, ніж є.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!