«Так званий військовий аналітик, бойовий путінський пропагандист», – написано на сайті «Миротворець» про 53-річного Юрія Котєнка. «Російський військовий кореспондент, досить популярний аналітик того, що відбувається на Україні, – повідомляє російська пропагандистська інтернет-енциклопедія «Неолурк». – Посів 11 місце у рейтингу потужності російського Телеграму за індексом цитування в червні 2022 року з 46384 згадувань, 42147 репостів». Тим цікавіше буде послухати висловлювання пропагандиста щодо нинішньої ситуації на лівобережжі.
«Щодо Кринків – печаль, – написав «воєнкор Котєнок» у своєму телеграм-каналі. – Не туман війни, як здавалось, а саме печаль, за якою – банальна брехня». Така оцінка стосується чергової повністю брехливої заяви роспропагандистів щодо «звільнення» Кринків, про що писав NewDay ua. «Чергове «китайське» взяття селища не підтвердилось, – продовжує «воєнкор». – І пояснюється це, схоже, тим, що у перемоги багато батьків, а поразка – сирота».
Можна було б порадіти, що топ-пропагандист «прозрів», але у подальшій інформації він вміло змішує правду з брехнею, все одно обманюючи тих, хто хоч трохи сумнівається у кремлівській пропаганді. За даними Котєнка, у Кринках досі є «половина роти» ЗСУ і відбуваються ротації, а «з високого правого берега противник здійснює повний вогневий контроль над населеним пунктом, як і над Альошками, використовуючи арту, міномети і fpv-дрони». А з острову Нестрига, бреше «воєнкор», українських військових «виковиряли».
«До слова, у битві за Кринки наші втрати перевищили тисячу чоловік, немало техніки підбито і спалено», – написав Котєнок. А ось це вже «схоже» на правду!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!