Олена В’ячеславівна народилася в Херсоні. 1983 року закінчила Херсонський індустріальний інститут та здобула кваліфікацію інженера-технолога. З 1983 до 1995 року працювала за спеціальністю на Херсонському заводі напівпровідникових виробів. З 1995 року розпочала службу у виконавчих органах Херсонської міської ради у сфері соціального захисту, де пропрацювала майже 30 років.
Кар’єрне зростання розпочалося зі спеціаліста І категорії до начальника відділу, а 2002 року Олена Рузгіс очолила управління соціальної політики Херсонської міської ради. За час роботи проявила себе як висококваліфікований фахівець у сфері соціальної політики. Була однією із рушійних сил з покращення соціального захисту громадян України, які постраждали 2014 року внаслідок збройної агресії РФ, стояла у витоків розроблення системи охоплення їх психосоціальною підтримкою, забезпечення місцевими соціальними виплатами, безкоштовним житлом родин з дітьми, осіб з інвалідністю з числа переселенців.
Також за її активної участі з 2017 року було розпочато процес розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству, створення секретного притулку для постраждалих, що став прихистком для багатьох жінок та дітей. Олена Вʼячеславівна неодноразово відзначалася грамотами та подяками Херсонського міського голови, голови Херсонської обласної державної адміністрації, іншими галузевими нагородами чи відзнаками громадських організацій. А відповідно до Указу Президента України від 24.08.2012 №500/2012 пані Олені присвоєно почесне звання “Заслужений працівник соціальної сфери України”. Щирі співчуття рідним та близьким Олени Рузгіс. Вічна памʼять Олені Вʼячеславівні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!