Мешканців Олешківської громади російські окупанти наполегливо спроваджують в евакуацію. А в персональному чаті одного з депутатів Держдуми рф вже назвали й конкретну адресу, де готові приймати вимушених переселенців – ЯНАО, себто Ямало-Ненецький автономний округ. Ще й «доброзичливо» радять брати з собою у подорож на край світу «найтепліші речі».

Звісно, від організаторів виїзду жителі лівобережжя Херсонщини чують стандартні запевнення, що везуть їх у Крим чи Краснодарський край. Але при цьому не розкривають «маленької таємниці»: ця точка маршруту лише проміжна. Тому у Криму евакуйованим часто-густо під абсурдними приводами відмовляють у видачі житлових сертифікатів, і радять їхати по них деінде, витискаючи таким чином «зайвих» людей з окупованого півострова. На підтвердження – декілька “криків душі” розчарованих громадян.

Втім, у них є вибір – їхати на Ямал не обов’язково. А вибирати можливо з Челябінської області, Мордовії, Калмикії чи Інгушетії. В одному випадку це суто мусульманський регіон зі своїми специфічними звичаями, до яких людині з України важко адаптуватися. В усіх інших – це такі «гостинні краї», що їх навіть за російської імперії заселяли в основному каторжанами. 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!