У раді федерації рф призначили «представника» від окупованої територій Херсонщини.

«Сенатором» від окупованої Херсонської області став колишній фсбшник, бізнесмен з далекого сходу росії костянтин басюк, який до цього був радником т. в. о «губернатора Херсонської області» володимира сальдо. Саме сальдо і підписав наказ про нове призначення басюка.

«Сенатором верхньої палати Федеральних Зборів Російської Федерації виконавчого органу державної влади Херсонської області став радник т.в.о. губернатора регіону та член партії «Єдина Росія» Костянтин Володимирович Басюк», – повідомляється в телеграм-каналі «військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

За інформацією з відкритих джерел, Басюк у 1983-1998 служив у військах та органах КДБ СРСР – ФСБ РФ. Як зазначається, «у період служби в органах КДБ-ФСБ займався питаннями боротьби з тероризмом, організованою злочинністю, забезпеченням державної безпеки в економічній та кредитно-фінансовій сферах, а також паливно-енергетичному комплексі РФ, виконував спеціальні завдання в регіонах зі складною оперативно-бойовою обстановкою, у тому числі на Північному Кавказі».

Басюк є віце-президентом ВАТ «Група Альянс», президент ЗАТ «АЛЬЯНС-ПРОМ», яке управляє промисловими активами у транспортній, будівельній, гірничодобувній та харчовій галузях. Басюк є членом ради директорів АТ «Хабаровський аеропорт» та АТ «Міжнародний аеропорт Владивосток», співвласником паливозаправного комплексу в аеропорту Владивостока та цеху бортового харчування в Хабаровську, а також низки інших компаній. Йому належить 99% ТОВ «Управляющая компания Комакс», яка в травні 2022 року придбала дочку «Роснефти» – ТОВ «РН-Востокнефтепродукт», що управляє мережею АЗС на Далекому Сході.

Також вказується, що Басюк «має досвід організації виборних кампаній в Україні (Верховна Рада, парламент АР Крим, мерів Херсона та Сімферополя), у Республіці Киргизія (президента та депутатів парламенту); брав участь у забезпеченні регіональних виборів у законодавчі збори та муніципальні утворення на території РФ, переважно в суб’єктах Федерації Далекосхідного федерального округу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!