Щось гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонщини володимир сальдо геть заплутався у власним твердженнях. Його фейкова «військово-цивільна адміністрація» нещодавно розтиражувала заяву про те, що поплічник сальдо віталій булюк під час замаху на нього у Скадовську «дивом не постраждав». А тепер уже сам гауляйтера в інтерв’ю російським пропагандистам сором’язливо зізнається, що булюка все ж «трішки зачепило», але він «почувається бадьоро». Аж так, що досі залишається в лікарні Сімферополя і не потикається на Херсонщину. Де його з нетерпінням чекають партизани, аби довести справу з відплатою зраднику до кінця. Забув гауляйтер старий анекдот про те, що не можна бути «трішки вагітним» – або поранений, або здоровий.

Втім, ефект від підриву машини колабораціоніста, котрий за свою нестримну жадібність отримав від скадовчан прізвисько «Бурдюк», уже є. І вагомий. Урок засвоїли: псевдоурядовці з числа «підлеглих» володимира сальдо тепер послуговуються, як він каже, «найвищими вимогами безпеки». У перекладі на звичайну людську мову – без охорони від росгвардії бояться й на вулицю носа висунути.

Не дуже складається у гауляйтера і з планами на найближче майбутнє. То він обіцяє, що російські окупанти повернуть усю колабораціоністську наволоч у Херсон вже наступного року. То ділиться планами збудувати для них зовсім не в Херсоні, а в Генічеську «город-сад» за кошти бюджету рф. Та судячи з того, як розвиваються події на фронті, «город-сад» для зрадників доведеться зводити трохи подалі від Генічеська. І навіть не в Криму, а десь у Калмикії чи Ямало-Нененцькому автономному окрузі. Адже саме туди, у ці «найтепліші на світі краї», зараз охоче скеровують усіх любителів «руського миру», котрі втекли не тільки з правобережжя Дніпра, а й з Каховки, Нової Каховки, Олешок, Голої Пристані. Схоже, й недобитим підпільниками сальдам, бурдюкам та іже з ними невдовзі доведеться теж підшукувати собі «резиденцію» як не в калмицьких степах, то посеред вічної мерзлоти на крайній півночі. Що заслужили – те й матимуть.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!