Новорічну ялинку, яку генічанам від імені своїх господарів з росії обіцяв заступник голови окупаційної адміністрації олександр пінаєв, таки встановили. Як повідомляє окупантський телеканал «Таврия», конструкцію штучної ялинки привезли з москви.

«Военно-гражданская администрация Генического района» на своєму каналі конкретизує: ялинку окупованому місту подарував «Промсвязьбанк» (ПСБ). Гауляйтерка олена терських відразу подякувала регіональному директору ПСБ алєксєю грішину, після чого анонсувала святкове відкриття, яке має відбутись чомусь 24 грудня – якраз напередодні католицького Різдва. Крім Діда Мороза там, сказала колаборантка, буде польова кухня (!) і чай (може, й з автомата дадуть малечі пошмаляти, як недавно студентам медучилища?). А ще терських цинічно побажала генічанам «мира, добра, улыбок» – тобто всього того, що забрали у них рашисти.

Ялинка, запевняють окупанти, має висоту 16 м, а з віфлеємською зіркою – на півметра більше. Для порівняння: на минуле передвоєнне новоріччя штучне дерево на тому ж місті, біля фонтану на площі Відродження, мало висоту 9 м. Але «спонсори» встановлення рекордсменки можуть собі це дозволити. Адже головою ПСБ є багатій пьотр фрадков – син колишнього директора служби зовнішньої розвідки російської федерації і голови уряду та старший брат заступника керуючого справами президента рф. Мабуть, саме така близькість до путіна (на фото з «Вікіпедії» – вони разом) стала визначальною у виборі «Промсязьбанка» як опорного для здійснення операцій з державного оборонного замовлення та великих державних контрактів.   

До цього варто додати, що у лютому цього року ПСБ додали у свої санкційні списки Великобританія і США. Пізніше до санкцій приєднався Сінгапур. Банківські активи були заморожені, його також від’єднали від системи міжбанківських платежів SWIFT.

Сам фрадков знаходиться під персональними санкціями Євросоюзу і США. Санкції передбачають блокування власності, якою він володіє напряму або через інших осіб, а також блокування діяльності організацій, якими банкір володіє на 50 % і більше. Мінфін США попередив, що санкції можуть розповсюджуватись і на тих, хто наважиться укладати з фрадковим угоди.

Борис ВИНОГРАДОВ.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!