«Перші у цьому році знамениті херсонські кавуни вже дозріли під гарячим південним сонцем, – пише окупаційна «Комсомольская правда». – І зараз в області їх активно збирають. Херсонський кавун вважається найсолодшим. І вся справа у піщаних ґрунтах, на яких росте ягода. І такі землі знаходяться лише на лівому березі».

Іншими словами, окупанти вкотре хваляться, як їм пощастило. Вкрадені з Херсонщини кавуни, за словами пропагандистів, везуть у Москву, Санкт-Петербург та навіть найдальші російські регіони. «Наші аграрії успішно справляються з труднощами, – цитує агітка «губернатора». – Не завада і зменшення поливу – найсмачніші, соковиті і солодкі кавуни ростуть на богарних землях». Якщо Сальдо ще і зможе довести, що бодай десь вони і справді ростуть без краплі поливу, то, можливо, і Нобелівську премію отримає! Це при тому, що і пропагандисти погоджуються, що після підриву Каховської ГЕС і буріння аграріями автономних свердловин врожай смугастих «буде трішки менше». Але меншу кількість окупанти компенсують більшою ціною.

«Ціна у кожному регіоні на херсонські кавуни різна, – пише «КП». – Наприклад, у самій області ягоду продають по 20 – 35 рублів за кіло, у Ростові – за 50 рублів. А у Москві вартість може доходити і до 80 рублів за кілограм».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!