Аби довше затриматись в окупованій частині Херсонської області, рашисти продовжують проводити там агітаційну і пропагандистську роботу. В окупованому Генічеську, наприклад, кожен бажаючий ледве не у кожному магазині може взяти свіжі випуски агітки «Комсомольская правда». «Газети» там лежать пачками, брати їх можна безкоштовно. Днями до міста завезли чергові два номери спецвипусків для Херсонської області. 

Перше, що спадає на думку, коли читаєш цю макулатуру: як чітко виконують російські пропагандисти настанови геббельса. Той, зокрема, вчив, що іноді для правдоподібності до суцільної брехні варто додавати трохи правди.

Як підтвердження, у № 29 агітки зверху першої шпальти читаємо одкровення російського фюрера: «Сейчас много шума по поводу наших ударов по энергетической инфраструктуре соседней страны. Да, мы делаем это!»

Далі – нахабна брехня про «8 лєт дамбілі Бамбас», але ж головне спочатку: майбутній гаагський в’язень сам зізнається у масштабних військових злочинах проти мирного населення «соседней страны»!

На жаль, правдою є і наступна інформація з агітки: «В Геническе и Геническом районе десятки людей ежедневно стягиваются к паспортным столам и стоят в очередях, чтобы написать заявление или получить уже готовый документ».

Як повідомляють генічани, бажаючих отримати тавро диявола у вигляді російського паспорта дійсно багато. Причиною тому стали чутки, які вже скоро можуть стати дійсністю: у наступному році, мовляв, 10 тисяч пенсії від рашистів отримуватимуть лише власники російських паспортів.

Варто додати, що і населення у Генічеську нині побільшало – до місцевих додались жертви російської пропаганди, яких «евакуювали» з Херсона, Олешків, Каховки, Нової Каховки і навколишніх сіл.

Потоки бажаючих рашисти розділили. У кінотеатрі «Україна», який вони тимчасово перезвали на честь своєї убогої країни, і у центрі зайнятості паспорти рф видають генічанам, у ресторані «Генічеськ» – приїжджим. Допомогу тимчасовим гостям міста видають у колишньому магазині «Золото». В окремій черзі стоять «евакуйовані» з Білозерки – їхнє «управлєніє соцзащіти» працює у центральному універмазі. Велика черга і біля «Промсвязьбанка», де вже оформлюють банківські картки і встановили банкомати. Люди подовгу стоять у чергах навіть у мороз.

Що ж, мабуть вже скоро власникам російських паспортів доведеться «евакуюватись» у глиб своєї нової країни, аби у рашистів знову не виникло бажання їх «звільняти»…

Стосовно ж брехні, то її у «Комсомольской правде» традиційно більше. Тут вам розповіді путіна про медичне обстеження від російських лікарів, «которого не было, наверное, никогда, на этих территориях».

Також у агітці можна знайти побрехеньки колишнього гауляйтера єлісєєва про «репрессии украинской власти на правом берегу».

Людей там, за словами калінінградського гастролера, переслідують не лише «за факт получения российского паспорта» і «за то, что ребёнка отдал в российскую школу», а й «за малейшее подозрение на симпатию к российской власти». Що там говорити, і до «смертных казней на правом берегу», за словами єлісєєва, доходить.

Лишається сподіватись, що всі, хто симпатизує рашистам на лівому березі, читають «газети» уважно і всьому вірять, тому при переможному наступі ЗСУ тут не залишаться.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!