Окупантам на Херсонщині «центр» мабуть знову підкинув грошей на друковану «пресу», бо їхні «газети» виходять нині дуже часто. Не встигли читачі ще останній номер погортати (бо читати, нагадуємо, там абсолютно нічого), а за ним ще один виходить.

В найостаннішому на цей час номері агітки «Каховская заря» пропагандисти вже на першій шпальті хваляться: «Уряд Росії виділив 3 млрд рублів на відновлення і модернізацію енергетичної інфраструктури нових регіонів, у тому числі і Херсонської області». Красти – не перекрасти, іншими словами. На другій шпальті піднімається дуже незручна для росіян тема – бойові дії у Курській області. Пропагандисти сподіваються, що заспокоять людей, цитуючи Путіна. Той розповідає, що темпи наступу російської окупаційної армії не знизились, що ЗСУ втрачають багато особового складу, що хотів «мирного урегулювання конфлікту», але йому не дали це зробити…

Загалом, заколисує читачів, як може. У номері також багато оголошень – зокрема, про вакансії на окупаційному ринку праці. Найкрасивіше оформлене оголошення про службу за контрактом у російській армії. «Грошове забезпечення від 210 000 рублів, – пишуть пропагандисти. – Одноразово при укладанні контракту – 400 000 рублів. Додаткові пільги і виплати. Статус ветерана бойових дій. Повний соціальний пакет». Правда у цьому тексті – лише про пакет. І той він не соціальний, а поліетиленовий – туди потім складуть рештки окупантів. І то, якщо знайдуть.

Окупаційна «Комсомольская правда. Херсонская область» перші шпальти обох останніх номерів присвятила будівельникам і Путіну. «У нашому регіоні працюють будівельники Кабардино-Балкарії, Мордовії, Адигеї, Рязанської, Калінінградської та інших областей», – пишуть пропагандисти.

Мабуть, у Росії вони вже все побудували. Що роблять тут? Понаривали траншей у Генічеську, обіцяючи замінити водогін і каналізацію, та обідрали до цегли штукатурку у класах Генічеської санаторно-курортної школи-інтернату, яка ремонту зовсім не потребувала. «Шумно і у Хлібодарівському навчально-виховному комплексі, – пишуть про Чаплинський «муніципальний округ». – Будівельники спішать – навчальний заклад треба встигнути здати до 1 вересня».

Щоправда, не зазначають, якого року. «Програму старого житла будемо вирішувати комплексно»,- запевняє у «газеті» «губернатор» Сальдо. «Вирішувати» вже почали: «В області йде інвентаризація багатоквартирних будинків». Їх, мовляв, збираються ремонтувати. Насправді, окупанти шукають житло, господарі якого, поки вони там, не можуть повернутись. «Віджимають» квартири і будинки, говорячи їхньою мовою. Окупаційна «Надднепрянская правда» з першої шпальті лякає тим, чого вже ніхто не боїться – російськими армією і флотом. На 8 сторінці можна прочитати про «грандіозний» проект у цій самій армії – «початок навчання бійців використанню мотоциклів і квадроциклів». А танки і бронемашини у двохсотої армії світу вже закінчились? На 9 сторінці можна почитати статтю «Олімпіада пацюків, клопів і збоченців», у кожному реченні якої відчувається вселенська образа росіян на те, що їх не покликали у Париж.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!