Увесь світ знає, що борщ – страва №1 в Україні! І з кожним роком коло шанувальників нашого борщу зростає у всіх куточках планети. День борщу, який Україна відзначає кожної другої суботи вересня, а цього року це 14 вересня, без перебільшення, є народним святом. Український борщ став одним із головних героїв етно-ярмарку, що проводився в рамках Днів народів Естонії 14 та 15 вересня у Таллінні, на Ратушній площі. Асоціація українських організацій в Естонії організувала до Дня борщу конкурс-флешмоб «Борщ об’єднує». І це стало чудовою подією, яка популяризує українську національну кухню вбагатонаціональній балтійській країні.

– Борщ для українців – більше, ніж просто страва! – зауважує директорка з комунікаційАсоціації українських організацій в Естонії Інна Гордієнко. – Це і символ української кулінарної культури, й обов’язкова частина сімейних традицій, і секретна українська зброя, і символ єдності! Саме тому слоган нашої події, організованої на Ратушній площі в рамках Днів національних культур Естонії, звучить так: Borš ühendab | Борщ об’єднує | Borscht unites.

У цьому конкурсі міг взяти участь кожен, хтополюбляє борщ  та готовий розповісти про свою любов до цієї страви. Умови більш ніж прості. Потрібно було зробити фото з улюбленим борщем: вдома чи на етно-ярмарку, де на території локації Асоціації українських організацій в Естонії навіть була створенафотозона, присвячена борщу. Та й скуштувати борщ можна було прямо тут, на Ратушній площі,  і це був який-небудь борщ, а від шеф-кухаркикафе-ресторану української кухні в Таллінні «СЛАВА Україна». Далі фото необхідно було завантажити на власній сторінці Інстраграм і додати до нього власне «освідчення» борщу. 

Хоч конкурс проводився вперше, та привернув увагу багатьох людей. Ті, хто через власну скромність вирішив цього року побути серед глядачів події, залюбки фотографувалися біля борщової локації. Та й скуштувати тарілочку борщу ніколи не зайве! Ну а найупевненіші та найкреативніші господині проявили власний ентузіазм недарма! Бо ж журі конкурсу оцінило їх старання належним чином!

Отже, троє переможниць та їх відгуки про український борщ наступні:

Олена Роговська: «Мій улюблений борщ… це краплина України у будь-якій частині світу»;

Юлія Неводніча: «Мій улюблений борщ – це смак Батьківщини».

Світлана Данилюк: «Мій улюблений борщ – це борщ, який готувала бабуся у печі, назавжди пам’ятаю його смак!».

У подарунок переможниці отримали футболки та шопери бренду «Борщ об’єднує», які будуть чудовим теплим спомином про Дні народів Естонії-2024 та, зокрема, про перемогу у конкурсі від Асоціації українських організацій вЕстонії. Організатори ж сподіваються, що наступного року подія «Борщ об’єднує» згуртує ще більше поціновувачів українського борщу, і не лише українців, а й всі народи, які живуть в Естонії.

Тетяна Підгородецька.

Фото автора та АУОЕ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!