«Збирання врожаю кавунів завершено на 95 %, до цього моменту вдалось зібрати близько 9 тисяч тонн», – заявив окупаційному «Херсонскому агентству новостей» фейковий губернатор Володимир Сальдо. Додав, що у наступному році більше кавунів не сіятимуть. У сенсі: більше, ніж було цьогоріч.

Зрадник також зізнався пропагандистам, що крадені на Херсонщині кавуни окупанти у цьому році вивозили не лише до Криму, а і на ринки Краснодару, Воронежу і «навіть» Москви. «Кавун є неофіційним символом регіону, – додав. – Завдяки безпрецедентним заходам державної підтримки і можливості освоєння нових ринків збуту, у цьому році баштанних було посіяно і зібрано більше, ніж у минулому». Звісно, що більшість зі сказаного – зухвала брехня. Про ті самі «заходи державної підтримки» NewDay ua вже писав. Фермерам, нагадаємо, обіцяли субсидії – вони набрались кредитів і посіяли кавуни, але гроші досі не прийшли. Може, через це «аграрії не збільшуватимуть площу посівів кавунів у 2025 році», як сказав «губернатор»?

Хоча підрив окупантами Каховської ГЕС також є вагомою причиною. «Збільшувати площу посіву кавунів в умовах, коли вони можуть засохнути без поливу і дощів, для аграріїв надто ризиковано. Тому на наступний рік площа баштанів в організованих господарствах збережеться на рівні цього року», – сказав Сальдо, уточнивши, що цьогоріч було посіяно майже 500 га. Чи сіятимуть кавуни за таких умов взагалі у наступному році – велике питання.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!