За перші три квартали 2024 року на окупованій частині Херсонщина на світ з’явилось 575 дітей. Про це окупаційному «Херсонскому агентству новостей» розповів окупаційний міністр охорони здоров’я Артиш Сат.

Більшість народжених становлять дівчатка. Їх, за словами «міністра», народилось 314, хлопчиків – 261. Малюки народжуються лише у двох акушерських відділеннях – у Генічеській і Скадовській лікарні, куди породіль привозять з усього лівобережжя. «В акушерському відділенні Генічеської лікарні на світ з’явилось 324 малюка – 139 хлопчиків і 185 дівчаток, – розповів пропагандистам Сат. – В акушерському відділенні Скадовської лікарні народилась 251 дитина – 122 хлопчика і 129 дівчаток». Непроханий гість з Туви також визнав, що через брак спеціалістів, породіль у разі необхідності направляють у медзаклади сусіднього окупованого Криму.

Навіть якщо озвучене фейковим міністром число 575 є правдивим, то це дуже мало. У останньому перед повномасштабним вторгненням Росії 2021 році лише за один тиждень з 24 по 30 вересня на Херсонщині народилось 140 діточок – 77 хлопчиків і 63 дівчинки. Якщо відняти Херсон і Берислав, на лівобережжі тоді, за даними Херсонської облдержадміністрації, народилась 51 дитина. Тобто, майже 1/10 від озвученого Сатом числа. І це, нагадаємо, лише за один тиждень!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!