Забравши у жителів окупованого Генічеського району мир, спокій і впевненість у завтрашньому дні, окупанти вирішили їх «облагоденствувати», заявивши про видачу безплатного вугілля. Щоправда, зразу ж були поставлені умови.

Спочатку вугілля видавали лише тим, кому за 80. Зрозумівши, що таких громадян небагато, а попіаритись на чужому горі хочеться дуже, тверде паливо почали видавати і молодшим – тим, кому за 70 років. Проте швидко зрозумівши, що вугілля не вистачить, з цієї вікової категорії почали вибирати насамперед інвалідів. Про інших пільговиків не згадали.

Жителі району відразу почали виливати своє незадоволення у соцмережі. «А як же багатодітним? – запитала генічанка Є. А. – У мене 5 дітей, а вугілля нема!». Жінка також зазначила, що на фото всім показували красивий антрацит, а видали її знайомим мокрий пил з декількома шматками горючки.

Генічанка Юлія відразу порадила бідолашній багатодітній матері… влаштуватись на роботу і купити собі вугілля, вартість якого зараз 18 тисяч рублів за тонну. Крім того, дописувачка позаздрила виплатам на дітей.

Є. А. відповіла, що виплати ці від рф не такі вже і великі – 4000 на дитину, тоді як курточка, для прикладу, коштує 5000 рублів.

Багатодітну землячку підтримала генічанка Тетяна. Вона також нагадала, що громадян записували на різні види вугілля, а видають лише горючку. І ту сказали забрати негайно, саме коли йшли дощі і вугільний пил став набагато важчим. «Мінус пару сотень кг на тонні», – підрахувала генічанка.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!