Російська православна церква допомагає загарбникам у війні в Україні
Зокрема, на Херсонщині. І не лише тим, що славить у проповідях колишнього агента КДБ і нинішнього московського патріарха Владіміра Гундяєва (він же – Кірілл), а й оснащенням для окупантів. Для цього у єпархіях навіть створено спеціальні військові відділи.
«За однією з термінових заявок з благословення настоятеля храму пророка Ілії у Саках, секретаря Симферопольської і Кримської єпархії протоієрея Іоанна Прістінского були закуплені маскувальні сіті зеленого кольору і доставлені у наш військовий відділ єпархії, – повідомив телеграм-канал окупаційної Кримської митрополії «За други своя. Помощь Южному фронту». – Найближчим часом маскувальні сітки будуть передані в один з полків на Херсонському напрямку».
Здавалося б, якщо священики і мають чим допомагати воїнам, то лише пастирським словом. Але російських це не стосується. Вони, цілком можливо, і «освячену» зброю на передову передають. Але вголос про це не кажуть. Принаймні, до тих пір поки Путін не накаже агентам у рясах переписати шосту заповідь – «Не убий».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!