У суботу 22 жовтня стартує проєкт фотокореспондента  Медіаплатформи «Вгору» Олександра Корнякова «Нескорений Херсон». У семи містах на Заході, в Центрі, на Півночі та Півдні України (Київ, Житомир, Вінниця, Чернівці, Івано-Франківськ, Львів, Одеса) Сашко презентує серію світлин про спротив в окупованому Херсоні та життя в умовах «руського міру» коли ти українець. 25 світлин автор відзняв перебуваючи в окупації. Виїхати Олександру вдалося аж у серпні. Два місяці переховувався від «асвабадітєлєй», знаючи, що на нього полюють. Ну а перед цим, аж до червня, він знімав те, що відбувалося в загарбаному місті. На мітинги спочатку брав фотоапарат, коли ж його наявність стала загрожувати арештом, знімав на телефон.

-Більшість із цих фото побували на сторінках світових та українських медіа. Ідея ж об’єднати їх у виставку належить моїм колегам із редакції «Вгору». У ці дні, коли Херсону дуже важко, ми маємо нагадати про неймовірну силу духу його мешканців, про те, як південне місто не здавалося окупанту. І я вірю, що вже дуже скоро наш Херсон визволять ЗСУ, – розповів Олександр NewDay ua.

У кожному місті «Нескорений Херсон» можна буде відвідати протягом двох тижнів. Так співпало, що фотовиставку Сашко Корняков презентує якраз на десяту річницю свого перебування у професії. За цей час до його об’єктиву потрапила низка історичних подій: Майдан, зустріч полонених, прощання із загиблими героями і т.д. Це вже не перша його фотовиставка патріотичного спрямування.

Марина САВЧЕНКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!