Про відновлення виходу окупаційних агіток рашисти заявили вже за кілька тижнів після втечі з Херсона. Але підтвердження цьому відбулось лише днями: паперову версію «Надднепрянской правды», у якій, як це не парадоксально, й слова правди немає, роздавали мешканцям Новотроїцької громади.

Мешканцям тамтешніх сіл Федорівка, Олександрівка, Калинівка, Воскресенка, Сергіївка, Вознесенка, Зелене, Перемога, Новопокровка, Одрадівка, Василівка та інших окупанти безкоштовно роздавали телевізійні тюнери DVB-Т2 зі «скрєпною» назвою «Триколор». Деяким з охочих дивитись російську пропаганду давали ще й спецвипуск «Комсомольская правда. Херсонская область» і «Надднепрянскую правду», яку після втрати Херсона вони невідомо де друкують. Чому-чому, а агітації рашисти приділяють величезну увагу, адже хочуть заручитись підтримкою місцевого населення, а вже потім маніпулювати українцями, як громадянами своєї фашистської країни.

А 13 січня в ефірі пропагандистського каналу «Таврия», який серед іншого непотребу можна споглядати за допомогою вищезгаданих тюнерів, глядачі могли бачити і самого «главного редактора» «Надднепрянской правды» євгєна бєлого. Пропагандист разом з колегами прибув до Генічеська на зустріч з «председателем правительства Херсонской области» андрєєм алєксєєнком і його заступником семеном машкауцаном.

Російський злочинець алєксєєнко збирав псевдожурналістів, аби привітати с «днем российской печати». Як повідомив телеграм-канал окупаційної адміністрації області, на зустрічі були присутні «сотрудники коллективов областных газет «Надднепрянская правда», «Наша Каховка», «Черноморец», «Новая Каховка», и «Генические вести», сотрудники ТРК «Таврия», КП «Херсонская областная типография», а также представители федеральных СМИ – ТАСС, РИА Новости, Интерфакс, ВГТРК и «News Front». Як всі вони змогли поміститися у невелику залу Генічеської РДА для селекторних нарад, невідомо, але люду було дійсно багато. Краснодарський «турист» довго розповідав пропагандистам, наскільки вони важливі, а також задарив їх грамотами, тортами та квітами…

До речі, жодної з перелічених «газет», крім згаданої «Надднепрянской правды», на окупованій частині Херсонщини після 11 листопада не бачили.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!