«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, для поповнення недокомплекту медичного персоналу до Новотроїцької центральної районної лікарні на тимчасово окупованій території Херсонської області прибуло поповнення з числа військових медиків збройних сил російської федерації», – звітував три дні тому речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун. При цьому наводив дані про те, що у лікарні, переобладнаній у шпиталь, перебуває до 160 поранених рашистів. Якщо всіх їх вдалось виходити, то нині рашистів у шпиталі має бути більше.

Як розповіла NewDay ua колишня працівниця Генічеської центральної районної лікарні, днями шпиталь на території закладу закрили, і всіх поранених разом з прикомандированими лікарями перевели до Новотроїцького. Натомість, всі хворі мешканці Новотроїцької громади мають тепер звертатись за медичною допомогою до Генічеська, бо тамтешню лікарню для цивільних закрили.

Крім того, у Генічеській центральній лікарні змінився керівник. Колишній головлікар Андрій Недорєз, який спочатку пристав на пропозицію окупантів керувати закладом, виїхав до однієї з країн Балтії, а його місце посів лікар з Херсона.

Новий незаконно призначений головлікар на зборах колективу закликав колег бути нейтральними і нікому за жодних обставин не повідомляти свою позицію стосовно війни.  

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!