Ворожих агентів легко вирахувати через те, що використовують російські наративи. Проте, останні не самі по собі з’явились, а є копією пропаганди нацистської Німеччини. І в деяких випадках – точною копією.

Взяти хоча б звернення до українських військових, яке днями розмістили у себе окупантські телеграм-канали, що пишуть про Херсонщину. Написане російською і українською, воно спрямоване на те, аби зламати бойових дух наших воїнів. Навряд чи це у пропагандистів вийде, але кілька рядків з цього звернення варто процитувати (робимо це російською для кращого порівняння):

«В ВСУ только обещают платить. На самом деле украинская армия – это огромный бизнес-проект не только украинской власти, всех этих Зеленских, Ермаков и прочих, которые за прошлый год в два раза увеличили свои состояния! Это – кормушка всех госчиновников и военных Украины! И каждый в этой армии имеет свой гешефт!..

На фронт свозят буквально «пушечное мясо» – на убой. А если на убой, то зачем им давать оружие, боеприпасы, технику? Всё это придерживается для торговли. А украинские войска остаются без боеприпасов, после чего не могут воевать…

Может, пора вспомнить старую солдатскую песню «Бери шинель, пошли домой».

А ось рядки з агітаційної листівки 80-річної давнини. Оскільки соцмереж тоді не було, до наших дідів і прадідів звертались на папері. Отже, цитата:

«Вам не хватает боеприпасов, снабжения и продовольствия, ваши правители и вожди ни к чему не способны, бегут и оставляют вас на произвол судьбы…

Разве это допустимо, чтобы ваше начальство из упрямства всё ещё беспощадно гнало вас на неизбежную смерть? Нет – вам ваша жизнь дорога! Сохраните же её для лучшего будущего и для ваших семей».

Так, це – слова з нацистського звернення до командирів і бійців Червоної Армії. Так, керівництво держави порівнювати з тогочасним радянським, як мінімум, не етично. Але ж схожість рашистського і нацистського звернень заперечити ніяк не вийде.

От і виходить, що під надуманим приводом боротьби з «нацистами» до нас якраз і прийшли справжні нацисти. І схожість не лише у листівках. Вони так само руйнують наші міста і села, вбивають наших стариків і дітей, жорстоко катують наших воїнів… Але закінчиться все для них так само, як і для їхніх наставників з «третього рейху». У цьому можна не сумніватись.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!