У Новій Каховці, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини, російські загарбники примусово закрили центральну міську лікарню.

Як пише Центр журналістських розслідувань, медичним працівникам окупанти заборонили виходити на роботу, наказали забрати всі свої особисті речі і віддати ключі від кабінетів.

«Лікарі не послухалися, адже в місті залишається багато людей, яким потрібна медична допомога. Російські окупанти надіслали до лікарні перевірку, вимагали від лікарів писати «пояснення» і силоміць виганяли їх на вулицю. Медики спочатку ховались по кабінетах, але росіяни зрештою розігнали всіх. 27 січня лікарню остаточно закрили», – розповіли ЦЖР мешканці Нової Каховки.

Відтепер місцевих мешканців обслуговуватимуть якісь «мобільні бригади», до складу яких загарбники включили лікаря-дерматовенеролога, а замість терапевта – колишнього завідувача психоневрологічного диспансера, колаборанта Віктора Грибовського.

Новокаховські лікарі сумніваються, що «мобільна бригада» в такому складі зможе надавати людям хоча б мінімальну фахову медичну допомогу. Тим більше, що з лікарні росіяни вивезли в невідомому напрямку все медичне обладнання, в тому числі пристрої для стерилізації інструментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!