Херсонська міська військова адміністрація розробила інструкцію, як діяти жителям, в разі підриву військовими рф Каховської ГЕС.

На сторінці міськради у Facebook сказано, що у разі прориву греблі Каховської ГЕС для території Херсонської міської територіальної громади через дві години почнеться затоплення.

“Необхідно вимкнути електроприлади, газові плити, взяти документи, необхідні речі, запас їжі та питної води. А також надати допомогу хворим, людям похилого віку та сповістити про небезпеку сусідів”, – повідомляє міська військова адміністрація.

Місцевим жителям, які проживають вздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, потрібно направлятися у наступні безпечні райони:

* з Антонівки – до вулиць Горького та Антонівської;

* тим, хто проживає у Дніпровському районі піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;

* жителям Суворовського району – підійматись до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;

* у Корабельному районі, в тому числі Карантинному острові, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;

* жителям Карантинного острова, у разі неможливості евакуюватися на безпечну територію, піднятися на рівень третього поверху будівель;

* у селищі Зимівник піднятися в район міського цвинтаря, в Комишанах – до вулиці Центральної, а в Приозерному – вище вулиці Білозерської.

Очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова у своєму зверненні наголосила, що підрив дамби означатиме масштабну катастрофу.

“Ми не знаємо, чи піде російська федерація за таким сценарієм, але ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Зазначу, що у разі прориву греблі Каховської ГЕС для території Херсонської міської територіальної громади через 2 години почнеться катастрофічне затоплення. Рівень води в річці Дніпро після прориву може піднятися до 5 м. Максимальний рівень води буде досягнутий через 13 год. 48 хв. Час стояння піку повені – 3 год. 30 хв., наголошують у відділі з питань цивільного захисту м. Херсон.

NewDay ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!