Російські пропагандисти й досі не можуть заспокоїтись з приводу запуску автобусів з Генічеська і Скадовська у Крим. Першим окупантський телеканал «Таврия» показав відправлення автобуса «Генічеськ-Джанкой». Рейс, за словами директора окупаційного «Херсонтранса» миколи остюченка, має великий плюс: «Этот маршрут будет идти напрямую».

Що це означає? Лише те, що на адмінмежі між тимчасово окупованими частиною Херсонщини і Кримом пасажирів не висаджуватимуть для перевірки митниками і спецслужбами.

Для проходження огляду пасажирів і їхньої поклажі запланована ціла година. Однак, якщо окупанти захочуть комусь приділити більше «уваги», водії обіцяють їх почекати.

З 2 лютого запрацював і автобусний рейс «Скадовськ-Сімферополь». Провести перших пасажирів приїхав «сам» скадовський гауляйтер сергій швайко. По дорозі автобус заїжджає у Каланчак, Армянськ, Красноперекопськ і Первомайськ.

Раніше, 30 січня, почав діяти рейс «Чаплинка-Генічеськ», який сполучив Чаплинку, Асканію-Нова, Чкалове, Новотроїцьке і Генічеськ.

Кожен рейс рашисти подають у пресі, на телебаченні і в інтернеті як небувале досягнення, спеціально замовчуючи, скільки автобусних рейсів сполучало Херсонщину і Крим до 2014 року і скільки їх було в області до кінця лютого 2022 року. Те, що вони роблять зараз, всього лише часткове відновлення. Причому відновлено малий процент. Наприклад, Скадовськ і Генічеськ, звідки можна поїхати у Крим, досі не сполучені жодним автобусним рейсом. Це – міста, а що вже говорити про села!

Окупаційне «министерство транспорта Херсонской области» досі не може знайти перевізників, які б захотіли обслуговувати рейси Новотроїцьке – Новорепівка, Новотроїцьке – Новомиколаївка – Дружелюбівка, Чкалове – Стрілкове, Павлівка – Щасливцеве, Чаплинка – Хлібодарівка, Каланчак – Каховка та інші.

Та що там, окупанти навіть всі автостанції, які, за словами остюченка, їм «передали», запустити не можуть. Нині працюють 11 з 27: Генічеськ, Скадовськ, Новотроїцьке, Новоолексіївка, Чкалове, Іванівка, Залізний Порт, Асканія-Нова, Стрілкове, Каланчак і Нижні Сірогози.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!