Ще двох агентів фсб викрили кіберфахівці СБУ. Для ворога дані особи збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку. Також вони передавали окупантам інформацію про локації критичної інфраструктури в Одесі та Херсоні. Насамперед агресора цікавили точні координати місцевих об’єктів Укрзалізниці та енергогенеруючих підприємств.

Розвіддані окупантам були потрібні для підготовки серії прицільних ракетних ударів по українських містах. Співробітники ж СБУ спрацювали на випередження, викривши зловмисників на гарячому.
Одного затримали поблизу залізничного вокзалу в Херсоні, іншого – в Одесі, після прихованої фотофіксації одного з військових об’єктів.

Поплічниками агресора виявилися двоє місцевих жителів, яких російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення. Обидва перебували на постійному агентурному зв’язку з кадровим співробітником управління фсб по Ростовській області з псевдонімом «Буба Касторський». Саме від нього агенти отримували завдання для розвідувально-підривної діяльності у південному регіоні України. Спілкувалися через спеціально створений анонімний телеграм-канал. Під час обшуків у затриманих виявлено смартфони із доказами законспірованого листування з представником фсб. Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд відправив їх під варту. Зловмисникам світить по 15 років тюрми або й довічне ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!