Знакові місця, пейзажі Херсонщини, героїчний спротив жителів окупантам і, звичайно ж, кавуни! Всього на виставці близько 100 робіт 60 авторів із різних куточків України. Куратор проєкту Павло Ярмій не з чуток знає про жахи російської окупації, адже останні 32 роки прожив у Новій Каховці. Два місяці в захопленому місті він займався волонтерством. Покинути свій дім вирішив через загрозу потрапити в полон.
“Ми звернулися до художників із закликом: покажіть нам українську Херсонщину, покажіть нам, що ми втратили, і куди обов’язково повернемося! Цією виставкою ми хочемо підтримати людей, які залишаються в окупації, а також показати, що ми всі обов’язково повернемося додому”, – розповів він.


Частина картин потрапили на благодійний аукціон. Кошти з продажу спрямують на потреби 57-мої бригади імені Костя Гордієнка, яка базувалася у Новій Каховці.
Відвідати виставку можна до 28 лютого з 10:00 до 16:00. Картини експонуються в галереї Тернопільської обласної Національної Спілки Художників України (вулиця Гетьмана Сагайдачного, 13).
Далі виставка вирушить низкою міст України, її також планують показати за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!