Цукерки нині в окупованому Генічеську не просто дорогі, а дуже дорогі! Шоколадні, наприклад, коштують від 500 до 850 рублів за кілограм. Пенсіонери, які жаліються, що подачки у 10 тисяч від рашистів їм лише на півмісяця вистачає (а це ж, нагадаємо, їх ще за газ і світло окупанти не змушують платити), лише облизуються, дивлячись на вітрини з солодощами.

Більшість бабусь і дідусів можуть собі дозволити хіба що карамельки. Кілограм знайомих з радянських часів «Лимончиків» у магазинах окупованого міста нині коштує 230 гривень. Ті ж, хто заради солодощів готовий економити на іншому, купують карамель у шоколаді «Москвичка», кіло якої у різних магазинах вартує від 360 до 400 рублів. Ті, хто своєю пенсією ділиться ще й з дітьми та онуками, з солодкого можуть собі дозволити хіба що фініки. Їх в окупованому Генічеську хоч завались! Дорожчі продають у картонних коробочках з пластиковими вилочками всередині, дешевші – на вагу. Кілограм смачних сухофруктів коштує 200-350 рублів (залежно від якості). Країна походження їх, думаю, більшості зрозуміла. Правильно, це – терористичний Іран. Мабуть, фініки вони росію на додачу до «шахедів» змусили купити.

Пенсіонери над геополітикою не задумуються. Їм куди важливіше, що іранські сухофрукти, крім того, що доступні і смачні, ще й корисні, бо можуть попереджувати захворювання кісток і покращувати травлення. Та бог з ними – з пенсіонерами. У них в окупації вибір невеликий. А от як можна пояснити той факт, що іранськими фініками торгують деякі українські інтернет-магазини, спонсоруючи тим самим спонсорів тероризму?

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!