При цьому окупанти роблять це не лише з допомогою «юнармій» чи кадетських класів, а й використовуючи ігрові змагання. Так, окупаційне «министерство молодежной политики и спорта Херсонской области» проводить нині «историко-патриотическую викторину «Я – русский солдат», участь у якій беруть старші школярі і студенти.

Учасників розділили на 3 вікові групи: 14-16, 16-18 і 18-20 років. У кожній команді по 5 «знавців» історії росії. На першому етапі учасники мали відповісти на питання тестів. Як повідомляє «министерство», з 25 команд найкраще з цим впорались 10. Тепер їх чекатимуть у Скадовську, де пройде другий очний етап.

За результатами відбору 5 кращих команд пройдуть у суперфінал. Далі – більше: «Самые подготовленные команды будут награждены ценными призами. А также с гордостью носить звание юных историков». А за кілька років окупанти дадуть і автомат «поносити». Щоправда, про це поки не пишуть.

Те, що школярів таким чином зомбують, видно на прикладі команди Чаплинського «муниципального округа». Свою п’ятірку діти назвали «Отвага», а на гербі-візитці намалювали російського фашиста на тлі корабля, літака, гвинтокрила і танка. Девізом «Отваги» стали не дуже правдиві слова про російську армію: «Где мы, там победа!»

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!