За цей папірець окупанти обіцяють надати «евакуйованим» жертвам своєї пропаганди житло, однак дають його не всім. «Если вы считаете, что вам умышленно затягивают решение, несправедливо отказывают в сертификате и прочее – звоните на всероссийскую горячую линию и жалуйтесь, ругайтесь, добивайтесь своего», – радить окупаційний телеграм-канал «Херсон.ру».

А от херсонці, яких окупанти виманили аж у Московську область, письмово скаржились навіть путіну. І, як пишуть тепер у соцмережах, «тишина». Справа у тому, що у столичній області з сертифікатами херсонців працювати відмовляються. Люди їх отримали, знайшли квартири для придбання, тепер за сертифікатом банк має перерахувати гроші на придбання, а цього не відбувається. Херсонцям точно відомо, що гроші у бюджет Московської області з фонду розвитку територій рф на придбання квартир для них надійшли, однак… кудись пропали.

Задуматись би жертвам російської пропаганди і, хоч в об’їзд, але повертатись додому. Так ні, продовжують писати скарги. Результатів – нуль. Вже і «сенатор» басюк з колаборанткою кузьмич у Московську область приїжджали (на фото). В «многофункциональном центре» їм пояснили, що не всі переселенці мають повний пакет документів, а, отже, незрозуміло, чи можна їм видавати сертифікати. А ще працівникам «мфц» важко перевірити, чи справді «евакуйовані» проживали на Херсонщині. Зокрема, їм «не подобаються» довідки, видані очільниками окупаційних адміністрацій. Невже навіть російські чиновники не вважають гауляйтерів легітимними?

Тим часом «евакуйовані» добрались аж до Тюмені. Зараз 25 херсонців, серед яких 8 дітей, знаходяться там у пункті тимчасового розміщення. У сусідньому ж з Херсонщиною Криму переселенців приймати… перестали. Але обіцяють, що це тимчасово.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!