До річниці повномасштабного вторгнення в Україну у Генічеську з’явились нові білборди. Цей, що на фото, рашисти встановили на повороті з проспекту Миру на вулицю Братів Коваленків.

«Виват русскому воинству!» – написано на білборді поряд з портретом рашиста у балаклаві. Внизу – нагадування про те, що «СВО» триває вже рік. Що скоро «23 февраля», коли рашисти відзначатимуть «день защитника» свого нацистського «отечества». А з самого низу взагалі чудернацький напис розміщено: «Херсон – Россия» (ага, а небо – це земля, вода – суша, а слон – комаха).

Але генічани тепер рідко посміхаються. Принаймні, на вулицях. Обстановка не спонукає. Зокрема, гнітить те, що останнім часом окупанти все частіше перевіряють телефони у будь-кого з перехожих, який їм не подобається. Недавно ж заявились додому до чоловіка, автомобіль якого має київські номери. Побачивши машину біля під’їзду п’ятиповерхівки, рашисти знайшли його квартиру, досконально перевірили телефон, а потім так само досконально порились у речах господаря. Знайшовши спортивний костюм київського «Динамо», взяли бідолашного попід руки і поїхали у його гараж. Там, слава богу, нічого «забороненого» не знайшли – і чоловіка відпустили.

Однак спротив окупантам посилюється прямо пропорційно їх репресіям. Неподалік вищеописаного білборда є зупинка громадського транспорту, на стіні якої було зображено відомий генічеський маяк на тлі синьо-жовтого прапора. Окупанти жовтий і синій зафарбували червоним, але днями там вже хтось написав крейдою: «Україна понад усе!». Напис рашисти, звісно, стерли, але прочитати його встигли багато генічан.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!