У голландській Гаазі триває Народний трибунал над володимиром путіним та його оточенням за воєнні злочини та злочини проти людяності, які російська армія вчинила в Україні. Судовий процес символічний, адже його рішення юридичної сили не матиме. Але трибунал дуже схожий на справжній і його завданням є зібрати свідчення про злочини росіян з 24 лютого в українських містах і селах. Ці дані передадуть до того самого відомого Міжнародного кримінального суду Гааги.

Під час Народного суду свідчать потерпілі від дій путіна. Серед них – херсонці, зокрема, тележурналістка Анжела Слободян. Свідомо залишившись в окупованому місті, вона була захоплена в полон рашистами через патріотичну позицію та професійну діяльність. Свідчення у Гаазі журналістка давала майже дві години.
“Складно. Але здолала. Моя історія – краплина в тих злочинах росії в Україні. Саме зараз в Гаазі документують свідчення тих, хто став жертвами цієї неспровокованої агресії. Фактично рік тому, у перші дні повномасштабного вторгнення, я вирішила, що маю фіксувати життя херсонців в окупації. Безпосередньо перебуваючи в Херсоні. Результат – арешт і місяць у катівні. Я витримала. Хтось ні. Мені вдалося вирватись на підконтрольну Україні територію і повернутись в професію. А зараз я просто зобов’язана розповідати правду про злочини росії проти українців. Розповідати світові все, що бачила і все через що пройшла сама”, – написала журналістка.
Анжела вірить, що злочинці будуть покарані. Адже всі свідчення Народному трибуналу складуть основу для Міжнародного трибуналу над керівництвом кремля і кожним росіянином, який вчинив воєнний злочин чи злочин проти людяності. Головний обвинувачений – володимир путін Народний трибунал у Гаазі, куди його запрошували, проігнорував.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!