«Історія повторюється двічі: спершу як трагедія, потім – як фарс», – сказав майже два століття тому німецький філософ Георг Гегель. Однак рашисти показують, що історію можна повторити одразу у двох іпостасях. Поки на лінії фронту щодня стаються трагедії, у тилу окупантів відбувається справжній фарс.

Тепер ближче до справи. У селі Зелений Під рашисти поставили на постамент… Леніна. Дивно, що не Миколу ІІ. Мабуть, не знайшли. А залізо-бетонного Ілліча, пише безграмотна прес-служба окупаційної адміністрації Каховського району, «чтущие историю жители сумели сохранить».

Тепер цим мешканцям, якщо вони ще живі, доведеться пояснювати юним, хто на п’єдесталі. Адже пам’ятник не підписаний. Замість прізвища вождя на табличці українською можна прочитати про заснування у 1929 році радгоспу «Червоний Перекоп» і вірш про рідне село.

Як повідомляє «Правда», друкований орган зюгановської кпрф, на сьогодні подібні пам’ятники рашисти перевстановили у Новоазовську і Нікольському (Володарському) Донецької області, Білокуракиному Луганської області і Генічеську на Херсонщині. Пам’ятник Леніну окупанти повернули на місце і у Новій Каховці. Та чи надовго?  

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!